Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Μεγάλη διάκριση της χορωδίας του ΜΣΑ "Αλθαία"



ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ
2ο ΧΛΜ. Ε.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, 30100 ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΗΛ.: 2641053595 • FAX: 2641044485

Αγρίνιο, 24/3/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη διάκριση της χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου «Αλθαία»
1o βραβείο στη διευθύντρια χορωδίας κ. Άννα Πανοπούλου

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της χορωδίας «Αλθαία» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, που συμμετείχε στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Hotel Thessalikon Grand.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή και μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.
Η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας ήταν αφιερωμένη στους συνθέτες Cipriano de Rore, Antoine Brumel, Alexander Glazunov και Jean Sibelius.
Η χορωδία «Αλθαία» συμμετείχε με 48 χορωδούς υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής κ. Άννας Πανοπούλου, με συνοδεία πιάνου από την καθηγήτρια μουσικής κ. Βικτώρια Χατζηκουμή.
Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών τιμήθηκε το μουσικό έργο και η προσφορά του Θεόδωρου Αντωνίου, διάσημου Έλληνα Μαέστρου, Συνθέτη, Πανεπιστημιακού Δασκάλου στο Boston University, Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών και Ακαδημαϊκού, του οποίου έργα ερμηνεύτηκαν, μετά από εργαστηριακή κοινή δουλειά των χορωδιών, στο τέλος της κάθε βραδιάς.
Προς τιμήν του συνθέτη για πρώτη φορά φέτος καθιερώθηκαν τα βραβεία «Θεόδωρος Αντωνίου», τα οποία απονεμήθηκαν ως εξής:
1) Το 1ο βραβείο στη διευθύντρια χορωδίας κ. Πανοπούλου Άννα και το ποσό των 1.000 €
2) Το 2ο βραβείο στο διευθυντή χορωδίας κ. Ζερβόπουλο Κώστα και το ποσό των 700 €
3) Το 3ο βραβείο στο διευθυντή χορωδίας κ. Παναγόπουλο Ηρακλή και το ποσό των 500 €
Κατά την απονομή ο τιμώμενος συνθέτης κ. Θεόδωρος Αντωνίου επαίνεσε το μουσικό ήθος της χορωδίας «Αλθαία», την επιλογή των τραγουδιών και την ανταπόκριση της χορωδίας σε διαφορετικά είδη αυτών. Τόνισε επίσης στους χορωδούς ότι είναι ιδιαίτερα παιδιά, που βρίσκονται στο κατάλληλο σχολείο με τους κατάλληλους καθηγητές.
Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης επίσης, ο κ. Αλέξης Κωστάλας, εξέφρασε την ικανοποίησή του ιδιαίτερα για την επιλογή κλασικών κομματιών των Bach και Sibelius, επισημαίνοντας συγχρόνως την επικοινωνία των χορωδών με την καθηγήτριά τους.
Η χορωδία «Αλθαία» συμμετείχε άλλες δύο φορές στο μουσικό αυτό θεσμό, πάντα με διακρίσεις.
Για τη φετινή διάκρισή της η χορωδία «Αλθαία» δέχθηκε πρόσκληση για συμμετοχή στο 10ο
Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών «Luigi Denza» στις 11 με 16 Μαΐου 2015 στην Castellammare di Stabia (Naples) Royal Palace of “Quisisana”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου