Τρίτη 1 Απριλίου 2014

4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας



thyreos3-YPEPTH
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - Λ.Τ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
------
Tαχ. Δ/νση: 2o χλμ ε.ο. Αγρινίου-Αντιρρίου
Τ.Κ. - Πόλη: 30100 - Αγρίνιο
Ιστοσελίδα: http://gym-mous-agrin.ait.sch.gr
E-mail: mail@gym-mous-agrin.ait.sch.gr
Πληροφορίες:  Ελένη Αθανασιά
Τηλέφωνο: 2641053595 / Fax: 2641044485

Δελτίο Τύπου

Το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου φιλοξενεί στο χώρο του και συμμετέχει στη διοργάνωση του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και στηρίζεται από το Δήμο Αγρινίου και την ευθύνη της έχουν ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Αιτ/νίας, οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αιτ/νίας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
afisaΤο Ψηφιακό Φεστιβάλ αποτελεί μια εκπαιδευτική εκδήλωση που παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει έκθεση διαδραστικών εκθεμάτων Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, εργαστήριο για μαθητές με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική, τις διαδραστικές επιφάνειες και στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Από την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία στην Επιστήμη και την τεχνολογία του 21ου αιώνα: Ανάπτυξη Δημιουργικότητας- Εφευρετικότητας μαθητών στη σχολική τάξη».
Στην έναρξη και στη λήξη του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τα σύνολα του σχολείου μας «Μουσική Δωματίου», «Ορχήστρα Πνευστών» και «Μικρό Σύνολο Εγχόρδων».
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10:30 - 21:00 και Παρασκευή 08:20 - 14:00.
Οι παρουσιάσεις και οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στους μαθητές και γονείς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Οι συντελεστές του Φεστιβάλ καλούν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στην παρουσίαση της διοργάνωσης την Πέμπτη, 3 Μαρτίου στις 10:30 π.μ.
Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με την κ. Ελένη Αθανασιά στο 2641053595.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου